top of page

Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra atvērto datu veidā bez maksas publicē ortofoto kartes, digitālo reljefa modeli, digitālā augstuma modeļa pamatdatus, Latvijas pārskata karti, topogrāfiskās kartes un dažādus citus datus.

 

Valsts zemes dienests ar 2022. gada 1. janvāri bez maksas atvērto datu veidā publicē Valsts adrešu reģistra aktuālos teksta un telpiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas telpiskos datus un Nekustamā īpašuma tirgus datu bāzes datus, plānots atvērt arī Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un Apgrūtināto teritoriju informācijas sistēmas datus.

 

“Parastajam” datu lietotājam visas kartes var šķist  vienādas. Kam vajadzīga Latvijas koordinātu sistēma? Vai Valsts zemes dienesta kartes atšķiras no Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras kartēm? Vai valsts iestāžu radītās kartes konkurē ar Google, Open Street Map vai “Jāņa sētas” kartēm?

 

Tīmekļa seminārā eksperti iepazīstinās ar to, kādos teksta un telpisko datu formātos dati ir pieejami, kādu informāciju satur šie dati un cik bieži tiek atjaunināti. Seminārā tiks izskaidrots, kādiem nolūkiem dati ir izmantojami, kā arī norādīts uz ierobežojumiem, piemēram, vai tie var kalpot kā pamats juridiskiem darījumiem.

 

Aicinām seminārā piedalīties ikvienu, kas ģeotelpiskos datus izmanto vai plāno izmantot profesionālajām vajadzībām, piemēram, programmatūras izstrādē, dažādu karšu vai plānu sagatavošanā. Seminārs būs noderīgs arī tiem, kas plānot veikt pētījumus, balstoties uz pieejamajiem datiem.

Dalība seminārā bez maksas. ​Reģistrācija: https://ieej.lv/LATA_seminars_februaris

Kontaktinformācija: lata@lata.org.lv, m.t.: 29215073

bottom of page