top of page

Aicinām pašvaldības atvērt datus hakatonam

Updated: Jul 31, 2019

2019. gada 13. jūnijā Latvijas Pašvaldību savienības IT apakškomitejas sēdē viens no dienas kārtības jautājumiem bija atvērto datu tēma. VARAM Publisko pakalpojumu departamenta Projektu vadības nodaļas vadītāja vietnieks – sistēmanalītiķis – Mikus Jēkabsons stāstīja, kas ir atvērtie dati un kā tos publicēt Latvijas atvērto datu katalogā. Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs iepazīstināja ar iepriekšējo hakatonu rezultātiem. Valmieras attīstības aģentūras uzņēmējdarbības vides attīstības vadītāja Baiba Zvejniece informēja par plānoto pašvaldību atvērto datu hakatonu Valmierā 2019. gada 18., 19. oktobrī. Kā arī sēdē piedalījās uzņēmuma ZZ Dats pārstāvji, kuriem ir pieredze pašvaldību atvērto datu publicēšanā.



2019. gada 18. un 19. oktobrī Valmierā Vidzemes augstskolā notiks pašvaldību atvērto datu hakatons. Hakatona laikā ir plānots, ka, izmantojot pašvaldību datus, tiks radītas inovatīvas, pašvaldību problēmas risinošas lietotnes.


Aicinām pašvaldības savlaicīgi atvērt to rīcībā esošos datus, lai nodrošinātu, ka hakatona laikā no tiem varētu radīt jaunus IT produktus, kas būtu noderīgi gan pašvaldībām, gan to iedzīvotājiem un viesiem.

bottom of page