top of page

Aicinām piedalīties vebinārā “Maģiskais trijstūris: Mēru pakts, COVID-19 un Eiropas zaļais kurss.”

Updated: May 27, 2020


26. maijā plkst. 10:30–12:00 aicinām pievienoties Latvijas Pašvaldību savienības, Kuldīgas novada domes, Eiropas Savienības Mēru pakta biroja un Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas rīkotajam starptautiskajam vebināram “Maģiskais trijstūris: Mēru pakts, Covid-19 un Eiropas zaļais kurss. Krīze kā iespēja?”! Reģistrācija līdz 25. maijam Latvijas Pašvaldību savienības mājaslapā.

Vai Covid-19 krīze kļūs par maģisku iespēju un pavērs mums jaunas idejas, kā pašvaldības padarīt ilgtspējīgākas, resursu efektīvākas, viedākas, vides un sanitārās krīzes problēmas pārvēršot iespējās? Atbildes uz šiem jautājumiem dzirdēsim un iedvesmosimies no Amsterdamas pilsētas (Nīderlande) un Saldus novada pieredzes, kur jau īstenota klimata pārmaiņu pielāgošanās paraugprakse. Klimata pārmaiņām un nezināmajai nākotnei var sagatavoties, arī lietojot atvērtos datus, par ko pastāstīs Latvijas Universitātes docents Māris Nartišs. Savukārt ar trešo maģiskā trijstūra elementu, Covid-19, un tā saikni ar digitālajām sociālajām platformām krīzes laikā auditoriju iepazīstinās Latvijas Universitātes profesors Leo Seļāvo.

Kopš 2008. gada vairāk nekā 10 000 Eiropas pašvaldību, tostarp 24 Latvijā, pievienojušās Mēru paktam, lai nodrošinātu saviem iedzīvotājiem drošu, ilgtspējīgu enerģiju par pieņemamām cenām. 2019. gada decembrī visa pasaule uzzināja par Covid-19, bet visas pašvaldības, tostarp 119 Latvijā, izjuta tā ietekmi. Tāpat 2019. gada decembrī Eiropas Komisija nāca klajā ar priekšlikumu par Eiropas zaļo kursu, kura mērķis ir novērst klimata pārmaiņas un vides degradāciju un kas pēc Covid-19 krīzes virsotnes tiek uzskatīts par Eiropas atdzimšanas vaduguni.

Covid-19 krīze mūsu sabiedrībai iemācījusi, ka pārmaiņām jāsagatavojas laikus un pamatīgi. Vai mēs šo atziņu spēsim izmantot arī nākotnē citās jomās?

Vebināra darba valoda būs latviešu, un tas notiks Adobe Connect platformā. Vairāk informācijas par vebināru atradīsiet LPS mājaslapā.


bottom of page