top of page

LATA pievienojas jauni biedri - SIA "Zabbix" un SIA "Metrum"


2024. gada februārī LATA saņēma iesniegumus no diviem uzņēmumiem - SIA "Zabbix" un SIA "Metrum" - par vēlmi pievienoties biedrībai. Savukārt februāra pēdējā nedēļā, kad norisinājās LATA valdes sēde, valdes locekļi vienbalsīgi lēma par jauno biedru uzņemšanu.


SIA "Metrum" ir lielākais mērniecības, teritorijas plānošanas pakalpojumu sniedzējs Latvijā. Darbojas mērniecības, teritorijas plānošanas un ģeotelpisko informācijas sistēmu jomā. Zemes robežu uzmērīšana, topogrāfisko plānu un zemes ierīcības projektu izstrādāšana, detālplānojumi, lokālplāni teritoriju attīstības plānojumi, augstākās ģeodēzijas joma, ģeotelpisko informācijas sistēmu izveide un attīstīšana, 3D modeļu, tālizpētes datu analīze un IT sistēmu iveide ir "Metrum" uzņēmuma galvenie darbības virzieni.

SIA "Zabbix" ir atvērtā koda uzraudzības programmatūras rīks dažādām IT komponentēm, piemēram, tīkliem, serveriem, virtuālajām mašīnām un mākoņa risinājumiem. Sistēmu sākotnēji izstrādāja Aleksejs Vladiševs; tagad to attīsta viņam piederošais Latvijā bāzētais uzņēmums SIA "Zabbix".

Sveicam jaunos biedrus LATA saimē!




bottom of page